Opening en open dag in april 2012

Opening

Op 13 april is het Centrum feestelijk geopend. De openingshandeling werd verricht door de heer R.H. de Boer, voorzitter NVZ vereniging van ziekenhuizen.

 

 

Open dag

Ter ere van de opening van het nieuwe medische centrum verzorgden de deelnemende zorgaanbieders op zaterdag 14 april van 11.00 uur tot 14.00 uur een open dag. Tijdens deze open dag konden bezoekers kennismaken met de dienstverlening van MC Blakeburg.

 

Bij Star-Medisch Diagnostisch Centrum waren er demonstraties te zien van een longfunctieonderzoek, een ECG en een fundusonderzoek. Dit is een onderzoek waarbij een foto wordt gemaakt van het netvlies om schade aan het oog als gevolg van diabetes vroegtijdig op te sporen. Ook konden bezoekers kennismaken met de CoaguCheck®, het nieuwe zelfmeetapparaatje voor trombosepatiënten.

 

Tijdens de open dag liet het Cardiologisch Centrum zien hoe een fietstest werkt en hoe een hartecho gemaakt wordt. Ook konden geïnteresseerden een korte reanimatietraining volgen. De fysiotherapeuten boden gelegenheid om kennis te maken met medische fitness. De fysiotherapie bood een onderzoek aan bij klachten van rug en nek.

De open dag is door veel belangstellenden bezocht .

 

Zorgaanbieders

In het Medisch Centrum Blakeburg zijn de volgende zorgaanbieders gevestigd:

  • Star-MDC
  • Huisartsenpraktijk Gonny Bausch en Thao Nguyen
  • Huisartsenpraktijk Bart de Bie
  • Cardiologie Centrum Rotterdam Blakeburg
  • Praktijk voor fysiotherapie Karin Abutan
  • Praktijk voor fysiotherapie Leuvehaven