Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst

Op 16 juni 2011 hebben huisartsenpraktijken Bausch, Nguyen en de Bie  en fysiotherapiepraktijken Leuvehaven en Abutan samen met  Star-MDC een samenwerkings-overeenkomst getekend voor de samenwerking in het Medisch Centrum Blakeburg. Hiermee is een belangrijke stap gezet naar de realisatie van een goed bereikbaar medisch centrum in het hart van Rotterdam aan de Blaak 22 dat patiënten een breed pakket aan integrale eerstelijnszorg biedt.

 

Deze samenwerking betekent een bundeling van krachten waarmee er een integraal zorgaanbod wordt geboden in de eerstelijn. Zo komen er in het Medisch Centrum Blakeburg  drie huisartsen, twee fysiotherapiepraktijken, een diëtistenpraktijk, een cardiologiecentrum en het medisch diagnostisch centrum van Star-MDC. Dit is geheel in lijn met de filosofie van de betrokken partijen: zorg voor een krachtige eerstelijn waarin curatieve zorg en medische diagnostiek elkaar aanvullen en samen bijdragen aan een efficiënte en vooral patiëntvriendelijke ketenzorg.

 

Vooral deze laatste is een belangrijk uitgangspunt geweest bij de samenwerking tussen de betrokken partijen. Huisarts Gonny Bausch verduidelijkt: “Door met drie huisartsen aanwezig te zijn in het medisch centrum bieden wij patiënten op één locatie een gegarandeerde continuïteit bij afwezigheid van de huisarts. Een locatie die bovendien goed bereikbaar is, met meerdere medische disciplines onder één dak, zodat patiënten een gedegen ketenzorg geboden wordt.”

 

De ondertekening vormt een eerste mijlpaal in de samenwerking, waar alle partijen de afgelopen tijd hard aan hebben gewerkt. De realisatie is begeleid door Zorgimpuls en Star-MDC. Robert Waterreus van Zorgimpuls licht toe: “De realisatie van Medisch Centrum Blakeburg is een constructief en plezierig samenwerkingsproces tussen betrokken partijen gebleken, waar ik als adviseur met veel plezier deelgenoot ben geweest. Vanuit de gemeente is direct na het signaal van huisarts Bausch ondersteuning geboden bij het zoeken naar geschikte huisvesting. Star-MDC heeft in relatie tot vastgoed het voortouw genomen om de plannen concreet te maken. En het resultaat mag er zijn: een medisch centrum dat met de deelnemende zorgfuncties  een unieke combinatie vormt in de regio. Hiermee krijgt het medisch centrum ook een uitstraling en werkgebied dat verder reikt dan de wijk. De gemeenschappelijke vestiging is eigenlijk pas het begin van de ambities die er zijn op het gebied van service, ketenzorg en samenwerking.”

 

Het medisch centrum opent naar verwachting dit najaar haar deuren en zal gevestigd zijn in De Blakeburg, op de Blaak 22 te Rotterdam. Dit pand, dat in 1977 door de bekende Rotterdamse architect Jan Hoogstad ontwikkeld is wordt op dit moment geheel gerenoveerd.  Wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.